Färskost

Ingick i dottern Sofias studentbuffé. Vi bjöd på fläderbål och som tilltugg tunnbrödsrullar med lax, katrinplommon med bacon. Buffématen var rosmarinmarinerad fläskfilé, citrusinkokt lax, försommarpotatis, rostad grönsakssallad, färskost, och citron & jordgubbstårta. Kan förberedas dagen innan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 liter mild naturell yoghurt
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ tsk salt
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • ev lite smör
  • svartpeppar
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 3-4 msk hackade blad av färsk timjan el oregano (el 1-2 msk torkad)

Gör så här

  1. Häll yoghurt och crème fraiche i en kastrull. Ljumma mycket försiktigt, rör då och då - till max 37 grader. Låt rinna av i kaffefilter över natten. Finhacka vitlöken och fräs i lite smör om du vill mildra smaken. Smaksätt med salt, vitlök (inte för mycket), nymald peppar , gräslök och hackade örter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…