Färskostbullar

Ett läckert doftande bröd, servera gärna med aprikossmör.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 dl kall mjölk
  • 1 dl kesella lätt
  • 2 msk rumsvarmt smör
  • 1/2 tsk salt
  • 6-7 dl vetemjöl
  • 1 uppvispat ägg
  • 1/2 dl solroskärnor
  • Aprikkossmör
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 msk aprikosmarmelad eller pure

Gör så här

  1. Rör ut jästen i jölken.
  2. Tillsätt kesella, smör, salt och det mesta av mjölet.
  3. Arbeta ihop till en smidig deg.
  4. Dela degen i 8 bitar och forma dom till runda bullar.
  5. Ställ in dom i kylen att jäsa över natten 8-10 timmar.
  6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över solroskärnor.
  7. Grädda i 225 grader i 10 minuter.
  8. Låt bröden svalna.
  9. Servera dom med aprikkossmör.
  10. ( Blanda smör och aprikosmarmelad)

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…