Färskpotatis och västerbottenpaj

Gott till kräftskivan!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 125 g kallt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1-2 msk kallt vatten
  • 500 g kokta, avsvalnade potatisar
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 2 msk finhackad timjan
  • 2 msk bladpersilja
  • 2 msk basilika
  • 4 st ägg
  • 2 dl mjölk

Gör så här

  1. Deg:
  2. Blanda smör, vetemjöl, salt och kallt vatten till en deg i bunke och låt svalna i kyl cirka 30 minuter.
  3. Värm ugn till 200 grader. Platta ut degen i pajformen och förgrädda pajskalet i 12 minuter.
  4. Blanda potatis, ost och örter i pajskalet och blanda mjölk, ost och kryddor till en äggstanning och häll över.
  5. Grädda pajen i 45 minuter. Pensla med ett ägg cirka 10 minuter innan pajen är klar.
  6. Servera gärna denna paj tillsammans med kräftor, vitt bröd och en stark ost!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept