Farfars kaka

Enkla och goda rutor!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g vetemjöl
  • 550 g socker
  • 225 g mjukt margarin
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 ägg
  • 2 ½ dl mjölk
  • 225 g hallonsylt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en braspanna, 30 x 40 cm.
  2. Rör margarin och socker vitt och pösigt.
  3. Dela äggen, och tillsätt äggulorna - ett åt gången. Rör om väl efter var tillsatt äggula.
  4. Sikta mjöl och bakpulver. Tillsätt mjöl och mjölk växelvis. Rör om tills smeten är jämn och slät.
  5. Häll smeten i braspannan och grädda kakan mitt i ugnen ca 15 minuter.
  6. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner 250 g socker, lite åt gången.
  7. Bred ut hallonsylt/marmelad på kakan. Fördela marängsmeten över hallonsylten. Strö lite socker över marängtäcket.
  8. Grädda kakan färdig ca 15 min i 200º tills marängen har fått en gyllengul färg.
  9. Skär upp kakan i rutor. Ät och njut!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…