Farmor Elsys pepparkakor

Klassiskt recept på pepparkakor. Degen blir bättre och bättre ju längre den "vilar" så gör den i god tid innan bakningen. Man kan också med fördel frysa degen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 3/4 dl vatten
  • 1 3/4 dl sirap
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk ingefära
  • 2 tsk malda nejlikor
  • 300 g margarin eller smör
  • 3 kaffekoppar strösocker (drygt 4 dl)
  • 2 msk bikarbonat
  • 8+4 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Koka upp vatten, sirap, kanel, ingefära och nejlikor. Lägg i matfettet och låt det smälta i blandningen. Tillsätt strösockret. Låt det svalna.
  2. Blanda bikarbonat med 8 dl vetemjöl och rör ned i smeten. Låt vila kallt åtminstone tills nästa dag.
  3. Kavla degen och ta ut pepparkakor med formar.
  4. Grädda i 200 grader i några minuter.

Kommentarer

Ja, kkp betyder som sagt kaffekopp. En kaffekopp är nånstans mellan 1 och 1½ dl - jag har ändrat i receptet men det tar tid innan det syns, förlåt. Det kan vara lite krångligt med gamla mått... :D
Kkp betyder som sagt kaffekoppar. En kaffekopp motsvaras av 1,5 dl. Receptet innehåller alltså 4,5 dl socker, vilket hade varit bra mycket enklare om det stått.
kkp betyder kaffekoppar....
Jättegoda! Tack för ett bra recept :) / Katarina
Jag ska laga dessa i morgon men vad betyder "3 kkp" strosocker? MVH Asa
SÅÅ goda!!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…