Farmorans kycklingpaj

Mycket god och lätt att göra.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g margarin
  • 4 dl vetemjöl
  • 5 msk vatten
  • Fyllning:
  • 800-900 g kycklingfilé
  • 1 burk champinjoner, 290 g
  • 1 pkt bacon, 140 g
  • 150 g riven ost
  • 3 ägg
  • 3 dl gräddmjölk
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Arbeta ihop mjöl, matfett och vatten till en pajdeg. Låt den vila minst 1 timme i kylen. Kavla ut degen och klä en form (26 cm i diameter). Spara lite deg till ett lock. Förgrädda i 200 grader i 10 minuter.
  2. Stek kycklingfiléerna med salt och peppar. Häll på 1 dl vatten och låt sjuda en kvart. Skär bacon och svamp och bryn lite grann. Skär kycklingen i mindre bitar och blanda med bacon, svamp och ost och lägg det i pajskalet.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll i.
  4. Lägg på deglocket och pensla med ägg. Stick några hål i locket. Grädda vidare i cirka 20 minuter.
  5. Servera gärna med en god sallad!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@gitten33

Kundens fläskkotlett

Fläskkotlett på nytt sätt. Nja, helt nytt är det inte. Jag hittade det i Göteborgsposten på 90-talet, tror jag, och det har hört till…