Farmors hålkakor

Mycket enkelt att baka dessa hålkakor och de är saftiga och goda.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 gr jäst
  • 50 gr margarin
  • 1 liter mjök eller vassle
  • 1 dl sirap
  • 4 tsk salt
  • 2,8 liter rågmjöl (1600 gr)
  • Kallt kaffe till pensling

Gör så här

  1. 1. Smält matfettet, tillsätt mjölken och värm till fingervärme (37°). Smula jästen och lös upp den i degspadet.
  2. 2. Tillsätt sirap, salt och arbeta in det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig och blank och ställ den på varm plats att jäsa under duk i 30 min.
  3. 3. Sätt ugnen på 225 °.
  4. 4. Arbeta degen på bakbord med resten av mjölet och dela den sedan i 6-8 delar. Forma till runda bullar och kavla ut dem till kakor. Lägg dem på bakpapper på plåt och tag ut ett hål i mitten av kakorna och pricka bröden med gaffel. Ställ dem på varm plats att jäsa under duk i ca 15 minuter.
  5. 5. Grädda kakorna i ca 20 minuter. Pensla bröden med kallt kaffe när de kommer ut ur ugnen. Låt bröden svalna övertäckta med duk.
  6. Går bra att frysa!

Kommentarer

Jaha nu står det 8 liter rågmjöl i receptet det är alltså ändrat från 2.8 l till 8 l rågmjöl
Skall det verkligen var 2,8 liter rågmjöl jag hade nog i 2 liter och det blev jättestampigt går inte att baka ut kasta bort trist då jag spart vassla till detta. Skall det inte vara rågsikt? något är fel i alla fall.
Riktigt goda hålkakor... svårt att sluta äta dem nu när de är nybakade :)
Jättegoda,, hade inge rågmjöl sånjag blandade graham& lite vanlugt mjöl,asgott :))
Jättegott och enkelt :)
Tack snälla för jätte goda hålkakor äntligen lyckas jag efter 54 År.
Fantastiskt goda hålkakor. Tack för receptet!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…