Faster Ingas kakor

På slowfood-certifierade Islanna Ladugårdscafé vid Hornborgasjön kan man njuta av dessa underbara små bakverk som innehåller havregyrn, vilket är vanligt i Västergötland.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 1 ½ dl havregryn
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Chokladtäcke:
  • 125 g smör
  • 1 ½ dl strösocker
  • 4 msk grädde
  • 1 msk kakao
  • 3/4 msk vetemjöl
  • 75 g hackad mandel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Häll det över havregrynen. Vispa socker och ägg pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda alla ingredienser försiktigt.
  2. Ställ ut småbrödsformar på plåtar. Klicka ner ca 1 tsk i varje form. (Lägg inte i mera smet - den pöser upp). Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Kakorna skall inte vara helt genomgräddade. De skall in i ugnen ytterligare en gång.
  3. Chokladtäcke:
  4. Blanda smör, socker, grädde, kakao och vetemjöl i en kastrull. Låt koka upp och sjuda ca 7 minuter. Rör ner mandeln.
  5. Klicka lite chokladsmet över kakorna och grädda ytterligare 1-2 minuter i ugnen.

Kommentarer

Så Otroligt goda.
Verkligen goda kakor. Ser arbetade ut men är mycket lättbakade.
Toppengoda kakor som jag bakat under många år nu bakar också min vuxna dotter dessa kakor
Toppengoda

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr