Faster Lillys blåbärskaka

Fantastiskt saftig och god kaka, god året runt men naturligtvis blir den som allra finast när blåbären är alldeles nyplockade.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g mjukt smör eller margarin
  • 1½ dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1½ dl gräddmjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 dl blåbär

Gör så här

  1. Smörj och ströa en rund sockerkaksform.
  2. Rör matfett och socker riktigt pösigt. Tillsätt ägget och rör om. Blanda ner mjöl, bakpulver och mjölk i smeten.
  3. Vänd blåbären i lite mjöl och rör ner dem försiktigt. (Jag brukar snabbfrysa blåbären så att de inte blir krossade när man blandar ner dem.)
  4. Grädda i 200 grader 40 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@gitten33

Kundens fläskkotlett

Fläskkotlett på nytt sätt. Nja, helt nytt är det inte. Jag hittade det i Göteborgsposten på 90-talet, tror jag, och det har hört till…