Favoritbrytbullar

Enkelt, gott och smidigt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl vatten, 37 grader varmt
  • 50 g jäst
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk strösocker eller sirap
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 liter vetemjöl
  • 1 ägg till pensling
  • sesamfrö och eller solrosfrön att toppa med

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och lös den i lite av vattnet.
  2. Tillsätt resten av vattnet och övriga ingredienserna. Spara lite mjöl till utbakningen.
  3. Arbeta degen blank och smidig, gärna i maskin. Jäs den övertäckt på dragfri plats i ca 40 minuter.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda den smidig och dela i två lika bitar. Rulla till längder och dela varje i 12 delar.
  5. Rulla till bullar och lägg dem intill varandra med ett par mm mellanrum på bakplåtsklädd plåt. Låt jäsa övertäckta ca 40 minuter.
  6. Pensla med uppvispat ägg och strö sesamfrö över hälften och solroskärnor över hälften.
  7. Sätt ugnen på 200 grader.
  8. Sätt in plåten mitt i ugnen och sänk värmen till 175 grader. Grädda ca 30 minuter, tills brödet fått fin färg. Låt svalna på galler under bakduk.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…