Festglass med mocca och maräng

Härligt gräddig mockaparfait med pistaschmandel och frisk mangopuré. En perfekt avslutning på en god middag! Lätt att förbereda och plocka fram ur frysen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Parfait:
  • 4 äggulor
  • 6 msk strösocker
  • 1 msk kakao
  • 1 dl pistaschmandel
  • 1/2 dl starkt kaffe
  • 5 dl vispgrädde
  • 135 g mangopuré
  • Garnering:
  • 20 små maränger
  • 225 g björnbär
  • Kakao

Gör så här

  1. Vispa äggulorna och sockret vitt och pösigt.
  2. Sikta ner kakao i äggsmeten.
  3. Hacka pistaschmandeln grovt.
  4. Tillsätt kaffet och pistaschmandeln.
  5. Rengör visparna och vispa därefter grädden fast.
  6. Blanda grädde och äggvisp.
  7. Klä en avlång brödform(2 liter)med plastfolie.
  8. Häll i hälften av parfaitsmeten.
  9. Ringla därefter i purén( barnmat el. fryst mixad mango)
  10. Den ska inte blandas i smeten.
  11. Häll över resterande parfaitsmet.
  12. Ställ så att den står plant i frysen.
  13. Låt frysa minst 6 timmar, gärna över natten.
  14. Ta ur parfaiten ur frysen och låt den stå en kvart i rumstemperatur.
  15. Stjälp sedan upp den på ett fat.
  16. Garnera med små söta maränger uppe på parfaiten.
  17. Tinade björnbär runt parfaiten och sikta över lite kakao på marängerna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…