Festis-Magdas Syltkakor

En stor sats syltkakor, längder är snabbare att hantera än runda kakor, man får mer sylt per kaka och det räcker till många. Potatismjölet ger en trevlig sprödhet och sirapen gör att degen inte spricker lika lätt. Eget recept skapat genom att kombinera befintliga, huvudsakligen härifrån matklubben.se Ger omkring 150-200 kakor

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g smör
  • 4 dl socker
  • 0,5 dl sirap
  • 10 dl vetemjöl
  • 2 dl potatismjöl
  • 3 msk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  • Sylt (på flaska är jättepraktiskt)

Gör så här

  1. Vispa ihop rumsvarmt smör, socker och sirap. Blanda torrvarorna för sig och blanda i smörsmeten. Vispa med elvisp tills degen är smulig, fukta händerna något och knåda ihop degen. Dela in i 16 delar, rulla varje del till en längd (lagom för plåtens kortsida, 4 längder/plåt) och platta ut den med en kavel eller rundstav så du får en fördjupning i mitten. Lägg i sylt. Grädda i 200 grader, ca 10 minuter. Skär längderna i lagom breda diagonalsnittskakor direkt när de tas ur ugnen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…