Festlig cheesecake

Räktårta med ägg och krämig färskost.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g fullkornsrågbröd
  • 75 g smör
  • 2 gelatinblad
  • Skal och saft av 1 citron
  • 300 g färskost
  • 1 dl hackad dill
  • Garnering:
  • 300 g skalade (750 g oskalade) räkor
  • 3 kokta ägg
  • 1 knippa rädisor
  • Dill
  • Citron

Gör så här

  1. Mixa brödet i matberedare. Smält smöret och häll över det. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten, 24 cm i diameter. Ställ kallt minst 30 min.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 10 min. Riv skalet från citronen och pressa ut saften i en kastrull, koka upp. Rör i gelatinet, rör tills det löser sig. Blanda med färskost, dill och citronskal.
  3. Bred blandningen över kavringsbottnen och ställ kallt några timmar.
  4. Garnering: Dekorera med räkor, klyftat ägg, finhackade rädisor, dill och citron.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@kikki-dina

Räk-cheesecake

Dekorera med ägg, räkor, dill eller lite vad du tycker passar fint. Blev väldigt uppskattad vid midsommar, till och med barnen gillade den. Naturligtvis…