Festlig sås

En härligt god sås som passar utmärkt till det mesta! Krämig sås som inte behöver redas. Går bra att äta kall också, då blir den mycket tjockare, men fortfarande lika god. Får du sås över kan du med fördel använda såsen till pasta osv. dagen efter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ½ dl rött vin
  • 200-300 g mögelost
  • 2 mörk oxbuljongtärningar
  • 5 dl crème fraiche
  • ev. Colorit

Gör så här

  1. Finhacka löken och stek det i en liten kastrull med matfettet, i ca 2 minuter. På låg värme. Pressa i vitlöksklyftan och rör om. Efter någon minut, slå över vinet. När vinet kokat bort, tillsätt mögelosten i bitar. Rör om och när osten smält tillsätter du buljongtärningar och crème fraiche. Låt koka i ca 5-15 min. Vill du få till en mer brun färg kan du använda dig av några droppar colorit. Sila såsen om du så vill.
  2. Servera såsen varm till klyftpotatis, kött, grillat osv.

Kommentarer

För er som undrar, såsen är helt rinnande när den är varm. På bilden är den kall och därmed ganska tjock.

Liknande recept

@kikki-dina

Aprikosmos

Gör din egna aprikosmarmelad, inte så söt men nyttigare. Piffa till burken genom att skriva ut egna etiketter.