Festliga kokosgifflar

De här goda gifflarna innehåller kokosmjölk, har en fyllning av mandelmassa och kokosflingor och garneras med smält mintchoklad som ringlas över gifflarna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 200 g smör
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 krm salt
  • 13 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 30 g smör
  • 150 g mandelmassa
  • 2 dl kokosflingor
  • Garnering:
  • 20 mintchokladplattor
  • 1½ msk grädde
  • Kokosflingor

Gör så här

  1. Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt kokosmjölk. Låt blandningen bli ca 37 grader. Häll lite degvätska i bunken och rör tills jästen löser sig. Tillsätt resten av degvätskan, socker, ägg, salt och det mesta av mjölet. Spara lite till utbakningen.
  2. Arbeta degen tills den är bland och smidig och släpper bunkens insida. Låt den jäsa under bakduk ca 30 min.
  3. Fyllning:
  4. Smält smöret. Riv mandelmassan grovt och blanda med smör och kokosflingor.
  5. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i fyra delar. Kavla ut varje del till en rundel, ca 30 cm i diam.
  6. Sporra eller skär varje del i åtta snibbar. Lägg en klick fyllning på den breda sidan av varje snibb. Rulla ihop dem och böj till halvmåneform. Låt jäsa på bakplåt under bakduk ca 20 min. Grädda gifflarna i 225 grader mitt i ugnen till de har fått fin färg, ca 15 minuter.
  7. Garnering inför servering:
  8. Smält chokladplattorna och blanda ner grädden. Ringla blandningen över gifflarna och strö över kokos.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…