Feta- och tomatpotatis

Het lax, söt sås och krispiga grönsaker

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 10–12 medelstora kokta potatisar (ca 1 kg)
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 ask körsbärstomater (250 g)
  • 1 stor röd paprika (150 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk strösocker
  • 3 msk vinäger
  • 1 påse babyspenat (80 g)
  • 200 g fetaost i små bitar
  • 1/2 dl grovhackade färska örter, t ex timjan, basilika eller persilja

Gör så här

  1. 1. Dela och stek den kokta potatisen gyllenbrun i olja, ca 1 minut per sida, salta och peppra.
  2. 2. Dela tomaterna. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
  3. 3. Ta upp potatisen. Fräs tomaterna och paprikan i pannan 2–3 min. Sockra, tillsätt vinäger och fräs under omrörning ca 1/2 minut. Vänd ner spenaten och potatisen.
  4. 4. Lägg upp på fyra tallrikar. Toppa med ost och örter

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr