Fetaost- och paprikamuffins

Paprika, fetaost och rosmarin ... Ljuvliga dofter från Medelhavet sprider sig i köket när de här matmuffinsen gräddas. Muffinsen är goda till en soppa eller som de är.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 msk bakpulver
  • 100 g smör
  • 2 msk honung
  • 2 ägg
  • 2 dl filmjölk
  • 1 tsk finhackad färsk rosmarin
  • 100 g grillad och marinerad röd paprika på burk
  • 100 g grekisk fetaost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, salt och bakpulver i en bunke.
  2. Smält smör och honung i en kastrull och låt det svalna. Blanda ner ägg, filmjölk och rosmarin i smörblandningen. Häll smörblandningen över mjölblandningen och rör ihop till en smet.
  3. Låt paprikan rinna av. Skär fetaosten och paprikan i bitar, ca 1x1 cm.
  4. Blanda ner ost- och paprikabitarna i smeten. Rör endast tills allt är blandat, överarbeta inte smeten. Ställ 12 muffinsformar av papper på en bakplåt eller i en muffinspanna.
  5. Fördela muffinssmeten i formarna med hjälp av två skedar. Grädda muffinsen mitt i ugnen cirka 25 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr