Fetaostpaj med soltorkade tomater

Snabb och god paj. Gör sig bäst att ätas ljummen då den fått stå till sig lite.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 250 g Kesella 10%
  • 3 msk vatten
  • Fyllning:
  • 150 g soltorkade tomater
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde eller crème fraiche
  • 200 g fetaost
  • Svartpeppar
  • Oregano

Gör så här

  1. Pajdeg:
  2. Blanda ihop samtliga ingredienser till en smidig deg. Tillsätt ev lite mer mjöl om degen blir för kladdig. Vill man så kan man plasta in degen och låta den vila i kylskåpet i ett par timmar. Smöra en pajform och tryck ut degen. Nagga degen med en gaffel och förgrädda i ugnen 10-15 minuter i 175 c°.
  3. Fyllning:
  4. Hacka tomaterna grovt och lägg i pajskalet. Vispa samman ägg och grädde/crème fraiche och kryddorna, ös ner över tomaterna i pajskalet. Smula fetaosten över.
  5. In i ugnen ca 30 min i 200 grader.
  6. Godast att äta ljummen eller kall.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…