Fetapaj

En vegetarisk god paj, som har ett lite 'lättare' skal. Det går givetvis att blanda i typ skinka, salami el dyl i fyllningen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 75 g rumsvarmt smör
  • ½ dl kesella
  • Fyllning:
  • 5 stora färska champinjoner
  • ½ röd lök
  • 200 g svarta oliver
  • 3 plommontomater
  • 150 g fetaost
  • 50 g babyspenat
  • Olivolja
  • Stanning:
  • 3 ägg
  • 1 dl kesella
  • 2 dl lättmjölk
  • ½ vitlöksklyfta
  • Örtsalt
  • Nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Deg:
  2. Hacka ihop mjölet och smöret till en grynig massa, tillsätt kesellan klick för klick och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en form, gärna med löstagbara kanter.
  3. Låt stå i kylen i drygt 20 min.
  4. Värm ugnen till 225 grader.
  5. Skiva svamp, oliver och tomater. Hacka rödlöken och ansa spenaten något. Tärna fetaosten.
  6. Nagga pajskalet och förgrädda i 10 min. Sänk sedan värmen till 175.
  7. Lägg tomat, svamp, lök, oliver blandat i skalet. Strö fetaost över hela formen.
  8. Vispa ihop äggen med mjölk och kesella, pressa i ½ vitlöksklyfta, krydda med örtsalt och mal svartpeppar över. Häll stanningen över pajskalet.
  9. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min.
  10. Tag ut pajen och lägg spenaten ovanpå. Ringla lite olja över.
  11. Servera!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…