Fiber knäckebröd

Enkelt och lätt att baka gott knäcke. Strö eventuellt lite linfrö, sesamfrö, solroskärnor eller dylikt över brödet innan du gräddar det.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g Maizena Majsstärkelse
  • 50 g rågmjöl
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 tsk finsalt
  • Ca 1½ dl vatten
  • Ev. linfrö, sesamfrö, solroskärnor innan du gräddar brödet

Gör så här

  1. Ugn 160 grader.
  2. Blanda majsstärkelse, rågmjöl, flytande margarin och salt i en skål. Tillsätt vattnet under omrörning tills degen blir ”seg”. Rör ordentligt i några minuter.
  3. Bred ut degen på en bakmatta eller bakplåtspapper i ett tunt, jämnt lager på ca 2-3 mm, antingen som en stor rektangel på 40x30 cm eller som 8-10 mindre portionsbitar på flera bakplåtar.
  4. Grädda knäckebrödet i 160° i ca 15-20 minuter eller tills knäckebrödet är helt knaprigt. Kan förvaras i en tättslutande burk i flera veckor.
  5. Tips!
  6. Om du bakar knäckebrödet i ett stort stycke, kan du bryta det i mindre bitar medan det är ljummet. Strö eventuellt lite linfrö, sesamfrö, solroskärnor eller dylikt över brödet innan du gräddar det.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…