Fiberrikt bröd i långpanna

Ett mycket gott och omtyckt bröd både bland barn och vuxna !

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 1,2 liter vatten
  • 2 msk salt
  • 1 msk honung
  • 2 dl linfrö
  • 1 dl bovetekross
  • 2 dl dinkelflingor
  • 2 dl vetekross
  • 2 dl rågkross
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 5 dl rågmjöl
  • Dinkelmjöl

Gör så här

  1. Allt rörs samman, och dinkelmjöl tilläggs sist, och läggs så mycket att degen släpper från kanterna. Låt jäsa i 30 min.
  2. Dela degen på två, kavla ut på två långpannor. Ta en kniv och skär i vardera panna 16 rutor. Nagga och låt jäsa i 20 min.
  3. Grädda i 20 min i 200 grader.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…