Fikonmarmelad

Smakar underbart till ostbrickan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g torkade fikon
  • 2 ½ dl vatten
  • 2 dl rödvin
  • ½ dl muscovadosocker
  • 2 kanelstänger
  • 1 lagerblad

Gör så här

  1. Ta bort stjälken på fikonen, hacka dem och blötlägg i vatten i en timme.
  2. Blanda alla övriga ingredienser tillsammans med de blötlagda fikonen. Vattnet ska vara med. Sjud utan lock i 25 min.
  3. Ta bort kanelstängerna och lagerbladet.
  4. Späd med vatten om marmeladen känns för tjock!

Kommentarer

Hur länge håller sig marmeladen i kylskåpet? Kan man frysa in marmeladen annars? :)

Liknande recept

@kaneta

Grillkrydda

Eftersom jag försöker undvika alla E-tillsatser och köper absolut inget med E621 (glutamat) i har jag även gjort min egen grillkrydda.

@kaneta

Jordgubbssylt

Enkel och god sylt utan tillsatser. Jättegod på filmjölk. Jag tycker inte om hela jordgubbar i sylten så jag mosar ordentligt eller kör med…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr