Rabarber- och lökcurd

En kräm på rabarber och lök som smakar smör i spännande kombination med lagrad Prästost eller Kvibille Cheddarost!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g rabarber
  • ½ liten rödlök
  • 3 msk vatten
  • ½ dl syltsocker
  • 50 g rumstempererat smör
  • 3 msk hackade hasselnötter

Gör så här

  1. Skala och hacka rabarber och lök. Tillsätt vatten och låt koka under lock i 5 min. Rör ner syltsockret och koka utan lock i 2 min.
  2. Låt svalna lite och klicka sedan ner smöret under vispning. Tillsätt hackade nötter.
  3. Servera med stark ost, bröd och t ex äpplechips.
  4. Tips!
  5. Både lagrad prästost och Kvibille cheddar passar utmärkt på ostbrickan. Tänk på att ta fram ostarna i god tid, helst 2–3 timmar före provningen. Servera aldrig kylskåpskalla ostar!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr