Filmjölkslimpa á la GI

Om man bortser från blötläggningen av dinkelkornen, är det här ett turbosnabbt och saftigt bröd! I det här receptet hehöver dinkelkornen ligga i blöt över natten, eller 8 timmar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3.5 dl siktat dinkelmjöl
  • 4 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 2 dl hela dinkelkorn
  • 0.5 dl linfrö
  • 1.5 dl sojamjöl
  • 1.5 dl fiberhavregryn
  • 1.5 tsk salt
  • 1.5 msk bikarbonat
  • 1 liter filmjölk
  • Olja till formen
  • Eventuell smaksättning:
  • 1 dl hackade torkade aprikoser eller
  • 1 dl hackad färsk spenat eller
  • 1 dl hackade nötter

Gör så här

  1. Blötlägg de hela dinkelkornen över natten, eller i 8 timmar. Häll av blötläggningsvattnet och låt dinkelkornen rinna av ordentligt.
  2. Värm ugnen till 175°. Smörj formarna med olja.
  3. Stöt linfröna i mortel. Blanda samman dinkelmjöl, linfrö, sojamjöl, havregryn, salt och bikarbonat i en stor bunke.
  4. Rör ner filmjölken, lite i taget, till en jämn smet. Rör till sist ner dinkelkornen.
  5. Häll smeten i bakformarna och grädda brödet på nedersta falsen i ugnen i 45-60 minuter. Lägg bakplåtspapper över efter halva gräddningstiden, så att brödet inte blir för mörkt och ytan för hård.
  6. Låt brödet svalna under bakduk.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…