Filmjölkslimpor med morot och linfrön

Jäsfritt bröd från Lagalätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 liter filmjölk
  • 2 dl mörk sirap
  • 18 dl rågsikt ( 1 kg)
  • 1 dl krossade linfrön
  • 5 tsk bikarbonat
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 msk malda brödkryddor t ex anis och fänkål
  • 1 msk salt
  • 2 dl grovriven morot (ca 1 stor morot)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Rör filmjölk och sirap.
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i filmjölken.
  4. Tillsätt morötterna, blanda ordentligt med mjölet.
  5. Smörj 3 avlånga formar (á 11/2 liter)
  6. Fördela den kladdiga degen i formarna.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i 1-1/2 timme.
  8. Känn med provsticka när brödet är torrt.
  9. Ta ut och pensla limporna med vatten.
  10. Stjälp upp dem på ett galler och låt svalna under bakduk.

Kommentarer

Jättegott och saftigt bröd. Jag hade bara två formar och det gick lika bra. Högsta betyg för detta goda bröd. Vill du så lägger jag in en bild. Hör av dig i så fall. Tack för receptet. Kram Disen

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…