Filopaket med champinjoner

Champinjon- och örtblandningen läggs i lager av spröd filodeg.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g champinjoner, ansade
  • 2 msk olivolja
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 2 msk slätbladig persilja, hackad
  • 1 msk färsk timjan, hackad
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 6 filodegsark, ca 50x30 cm
  • Olivolja på sprejflaska
  • 1 msk spiskumminfrön

Gör så här

  1. Lägg champinjonerna i en mixer eller matberedare och mixa dem tills finhackade.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek champinjonerna, rödlöken och vitlöken 4-5 minuter tills svampen är mjuk och all vätska har ångat av. Ta av från värmen och blanda ner persilja, timjan och vinäger och låt svalna.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Lägg filodegen på arbetsbordet och täck över med bakplåtspapper och en fuktig handduk så att inte degen torkar.
  4. Dela ett filodegsark på hälften till en rektangel, ca 15 cm bred och 25 cm lång. Spreja filoarket med olja och vik på mitten för att få en lång remsa.
  5. Lägg 1 msk av svampblandningen längs ner på remsan och vik underkanten mot vänsterkanten. Fortsätt vika i en trekantig form. Upprepa med resten av filoarken och svampblandningen till cirka 12 paket.
  6. Spreja paketen på båda sidor med olja och strö över spiskumminfrön. Ugnsbaka cirka 15 minuter tills gyllene och krispiga.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…