Filopirog med spenat och keso

Filodeg hittar du i frysdisken i välsorterade affärer.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 100 g fryst bladspenat
  • ½ dl olivolja
  • 1 kruka mynta, plockad
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 liten burk keso, 250 g
  • 1 pkt filodeg, 500 g
  • Till garnering:
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Skala och finhacka löken. Tina spenaten, krama ur vätskan ordentligt och stek spenaten med löken i 1 msk olja. Blanda i mynta och smaka av med salt och peppar. Låt svalna och blanda med keson.
  3. Dela varje filodegsblad i tre delar på längden, så att varje bit blir ca 15x30 cm.
  4. Pensla filobladen med olivolja. Lägg en rejäl matsked fyllning i ena änden av varje degremsa. Vik ett av deghörnen över fyllningen så att det bildas en triangel. Fortsätt att vika runt fyllningen tills degen formar ett trekantigt paket i flera lager.
  5. Pensla pirogen med resten av olivoljan, salta och peppra. Baka pirogerna i ugnen ca 10 minuter tills de får en gyllenbrun färg. Servera dem varma.

Kommentarer

jag blandade med fetaost istället och det blev jättegott..Krispigt!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…