Fina chokladkakor

Hemlagade klappar.... Mördeg smaksatt med nötter och choklad är basen i de här små kakorna som är som de finaste chokladpraliner

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g hasselnötter
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 äggula
  • 1 msk kakao
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • Garnering:
  • 100 g fin mörk choklad, med hög kakaohalt
  • Pistagenötter
  • Macadamianötter
  • Pecannötter
  • Mandel
  • Gröna russin
  • Gula russin

Gör så här

  1. Hacka nötterna fint i matberedare eller mal dem i mandelkvarn.
  2. Vispa smör och socker vitt och poröst med elvisp, tillsätt äggulan. Sikta ner kakao, vaniljsocker och vetemjöl genom en sil.
  3. Vispa på låg hastighet tills det blivit en smulig deg.
  4. Tryck ihop smulorna i bunken med handen.
  5. Ta upp degen på bänken. Rulla till en rulle, cirka 3-4 cm i diameter. Lägg rullen i kylskåpet i minst en timme.
  6. Sätt ugnen på 175˚C.
  7. Skär rullen i skivor, 3-4 mm tjocka och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt kakorna kallna helt på plåten.
  8. Smält chokladen i vattenbad eller på låg effekt i mikrougnen. Bre ut lite smält choklad på varje kaka med en tesked.
  9. Dekorera med nötter och russin. Låt chokladen stelna i rumstemperatur. Förvara kakorna i en burk i kylskåpet.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr