Finska Pinnar – passar diabetiker

Även en diabetiker vill ibland unna sig en god kaka. Det är vanligt socker i denna småkaka men det är bara för jäsningens skull. Eftersom sockermängden är så liten och den bara garneras med mandel passar den även för diabetiker. Detta recept hittade jag för många år sedan i en kokbok för diabetiker, har många i släkten med diabetes och det är ju trevligt att kunna bjuda även dem på en hembakad kaka till fest.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 100 g hårt margarin
  • 3 st bittermandlar
  • Pensling och garnering:
  • 1 uppvispat ägg
  • 10 st hackade mandlar

Gör så här

  1. Skålla och mal bittermandeln.
  2. Lägg mjölet i en skål, tillsätt socker, fett och bittermandel.
  3. Arbeta ihop till en deg med fingertopparna eller med en gaffel.
  4. Rulla ut den till fingertjocka längder.
  5. Pensla med ägg och strö över hackad mandel.
  6. Skär längderna i 4 cm långa bitar.
  7. Lägg dem på en bakplåtsklädd plåt.
  8. Grädda ca 10 min.
  9. Ugn 175'

Kommentarer

Hej Josses! Laddar hem receptet på finska pinnar, har många i släkten som är diabetiker...ska provas till jul. Tack Tack!!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…