Fjäderlätt chokladkaka

Detta är motsatsen till de tunga, mäktiga tryffeltårtorna. Denna kaka är verkligen fjäderlätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl råsocker
  • 1 dl dinkelmjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 3/4 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 250 g mager kesella
  • Smör
  • Dinkelflingor
  • Yoghurt
  • Honung
  • Limeskal, rivet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke.
  3. Vänd ihop med äggsmeten och rör ner kesella.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 25 min.
  5. Låt svalna och servera med lite naturell yoghurt smaksatt med honung och rivet skal av lime.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept