Fläder och limepannacotta med jordgubbstopp

Gjorde detta recept till en buffé på min födelsedag! Gjorde succé, sommarfräsch!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl Grädde
  • 1 dl röd mjölk
  • 3 msk Koncentrerad flädersaft
  • 1 lime (saft och rivet skal)
  • 1,5 gelatinblad
  • Ca 16 Färska jordgubbar
  • 3 msk Koncentrerad jordgubbssaft
  • 3 msk vatten
  • 1/2 gelatinblad

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5-10 min.
  2. Häll grädde, mjölk och flädersaft i en kastrull och hetta upp. Ta av från plattan, krama ur vattnet ur gelatinbladen och häll i gräddbladningen. Häll i limesaft och limeskal.
  3. Häll upp i potionsskålar, låt svalna lite och ställ sedan i kylen.
  4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten precis som förut.
  5. Värm upp jordubbssaft och vatten i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och rör ner.
  6. Skär jordgubbarna i mindre bitar. När pannacottan i kylen fått en yta, skeda över jordgubbarna och häll försiktigt över saften. Ställ in i kylen ytterligare 2-3 timmar.

Kommentarer

God men inte tillräckligt söt i min smak..
Supergott!! Högsta betyg från oss! Mvh Lilas
Älskar pannacotta, men detta var outstanding den bästa av alla! Frisk, syrlig och underbart god efter en ganska maffig middag vi hade... /Marie

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…