Fläderformar

Dessa mördegsformar fyllda med flädersmakande fromage är ett måste på din nästa bjudning. De kräver lite tid - men resultatet blir mycket läckert.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Formar:
  • 100 g smör eller margarin
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 äggula
  • 2 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 3 gelatinblad
  • 1 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk koncentrerad flädersaft
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering:
  • Chokladgarnityr, t.ex. kringlor eller tunna chokladplattor
  • Tillbehör:
  • Aluminiumformar

Gör så här

  1. Gör formarna:
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman matfett, socker, äggula och mjöl till en deg, för hand eller med maskin.
  3. Tryck ut degen i formarna. Tumma ut den jämnt och längs med formarnas kant. Ställ formarna på en plåt. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.
  4. Gör fyllningen:
  5. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smaksätt med flädersaften.
  6. Vispa grädden tjock. Ta upp gelatinbladen ur vattnet. Smält dem i en kastrull eller i mikron. Låt gelatinlösningen svalna något. Tillsätt den sedan i äggsmeten under vispning.
  7. Rör ner grädden i smeten. Låt krämen stelna något i kyl, ca 15 minuter.
  8. Fyll formarna med fläderkrämen, likt runda kupoler. Låt formarna stå i kylskåp en stund. Garnera med choklad innan de serveras.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…