Flädermarinerad rabarber med kardemummasmulor

En smidig och läcker dessert som kan förberedas minst en dag i förväg. Lägg smulorna i en lufttät burk och förvara i skafferi. Rabarbern klarar sig i flera dagar i lufttät burk i kylskåp.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Rabarber
  • 2 dl flädersaft
  • 1 dl vatten
  • 800 g rabarber, strimlade på längden
  • Kardemummasmulor
  • 150 g rumstempererat smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk nymortlad kardemumma
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk strösocker
  • Servering:
  • Grädde
  • Créme fraiche

Gör så här

  1. Koka upp flädersaft och vatten, lägg i rabarber och sjud i ca 1 minut. Häll allt i en burk och låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman smör, vetemjöl, kardemumma, vaniljsocker och strösocker till en deg. Täck en plåt med bakplåtspapper och smula degen över plåten.
  3. Grädda i ugn i 10-12 minuter eller tills smulorna börjar få lite färg.
  4. Servera rabarbern med kardemummasmulorna och lättvispad grädde blandad med crème fraiche.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr