Fläderpannacotta med färska bär

Pannacotta är väl alltid gott?!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ dl strösocker
  • 2 msk outspädd flädersaft
  • ½ tsk vaniljsocker
  • Garnering:
  • 2 dl färska bär
  • 1 msk florsocker

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten, ca 5 minuter. Koka upp grädden med socker och flädersaft i en kastrull, dra bort från värmen.
  2. Krama ur gelatinet och smält det på svag värme i en annan kastrull. Strila ner det i gräddblandningen under omrörning så det inte blir klumpigt. Låt svalna under vispning, smaka av med vaniljsocker.
  3. Häll upp i 4 portionsformar och låt stå kallt minst 3 timmar. Stjälp upp på desserttallrik, garnera med bär och pudra florsocker över.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr