Fläskfilé i mustig sås

Gott med smak av gurka och kapris.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Sås:
  • 2 ättiksgurkor
  • 3 dl steksky och vatten
  • 1 msk vetemjöl
  • ½ köttbuljongtärning
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 tsk soja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk kapris
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Skär köttet i skivor. Krydda med salt och peppar. Bryn köttet i matfett i stekpanna. Lägg över köttet i en låg, vid kastrull. Vispa ur stekpannan med lite vatten och häll över skyn i en annan kastrull. Skär gurkan i strimlor.
  2. Blanda ner mjölet i lite kallt vatten och häll ner det i kastrullen. Tillsätt resten av vattnet, buljongtärning, senap, soja, peppar och crème fraiche. Låt såsen koka upp under omrörning ca 5 min. Rör ner gurka, kapris och persilja.
  3. Häll såsen över köttet och låt småputtra ca 5 min eller tills köttet är mört.

Kommentarer

Hej Maria har jag gjort fläskfile i mustig sås kanon god kommer att göra flera gånger tack för receptet kram monica
Nu ska jag testa din fläskfilé som jag tror gillas här:-) Ha de gott/Pialotta

Liknande recept