Fläskfilé med ädelostsås

En väldigt omtyckt rätt både till vardag och fest. Snabb att laga och blir god.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 bit Kvibille ädelost ca 150 g
  • 1 burk creme fraiche
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Putsa, peppra och bryn filén.
  2. Salta.
  3. Lägg filén i en eldfast form och stek i ugnen i 200 grader ca 5 min.
  4. Smält osten i vatten och blanda i creme fraiche.
  5. Ta ut filén och skiva den i 2 cm tjocka skivor.
  6. Lägg tillbaka köttet i formen och häll över såsen.
  7. Gratinera i ugnen 10-15 min.
  8. Servera med klyftpotatis och sallad.
  9. OBS!
  10. Man kan skiva och steka på plattan och sedan gratinera om man vill göra det.

Kommentarer

Jättegott, högsta påäng

Liknande recept