Fläskfilé med bacon- och chiliströssel

Bacon ger en härlig sälta och chilin lite lagom med sting.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 500 g
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Bacon- och chiliströssel:
  • 1 pkt bacon, ca 150 g
  • 2 msk hackad gul lök
  • ½ - 1 hackad röd chili
  • 2 msk hackad persilja
  • Sås:
  • 2 dl sky och vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 2 dl grädde
  • 2 msk vetemjöl
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Bryn fläskfilén runtom i smör till fin färg i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg den på ett ugnssäkert fat. Gör ett snitt längs hela filén som en ficka på ovansidan.
  3. Bacon- och chiliströssel:
  4. Strimla baconet. Stek det med lök och chili. Blanda ner persilja. Lägg fräset i köttfickan. Sätt in en köttermometer och stek köttet på nedersta falsen till 70°C innertemperatur. Låt köttet vila 15 min innan köttet skivas upp.
  5. Sås: Blanda sky, fond, grädde och mjöl i en kastrull. Låt koka upp och sedan sjuda 5 min. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera filén med ugnsstekta potatisklyftor, sås och lättkokt broccoli.

Kommentarer

Otroligt gott fast jag som älskar vitlök ska nog tillsätta det oxå nästa gång!!

Liknande recept