Fläskfilé med gnocchi och tomatsås.

Här får du hela rätten på en gång...nytt och spännande!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 550 g
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk matfett
  • 1 tsk oregano
  • Gnocchi:
  • 600 g kokt potatis
  • 3 ägg
  • 3 dl riven ost
  • 3 dl vetemjöl
  • Salt
  • Peppar
  • Tomatsås:
  • ½ lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 brk krossade tomater,400 g
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk örter provencale, frysta
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk socker

Gör så här

  1. Putsa filén och krydda med salt och peppar. Bryn runtom i matfett. Krydda med oregano och stek klart i ugn 175 grader.
  2. Pressa potatisen och rör i ägg och ost. Rör i mjöl tills degen inte klibbar längre. Smaka av med salt och peppar.
  3. Rulla ut 1 cm tjocka rullar på mjölat bord. Skär på snedden i ½ cm tjocka skivor.
  4. Lägg gnocchin i kokande saltat vatten. Koka tills de flyter upp, ca 5 min. Ta upp med hålslev och låt rinna av. Stek eventueltt gnocchin i matfett.
  5. Skala och hacka lök och vitlök. Lägg i en gryta tillsammans med tomater, olja och örter. Koka ihop i 10 min. Smaka av med salt, peppar och socker.
  6. Skiva filén och servera med gnocchi och tomatsås.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept