Fläskfilé med gorgonzolasås

Ett recept som blev till när fantasin tröt och fick ta vad som fanns i kylskåpet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 liten purjolök
  • 400 g hela champinjoner
  • 1 liten purjolök
  • Salt
  • Peppar
  • 250 g Gourmet crème fraiche senap och dragon
  • Ca 2 dl grädde (valfri sort)
  • 150 g gorgonzolaost

Gör så här

  1. Skär fläskfilén i skivor (ej för tunna), bryn i stekpanna lägg i en ugnsform. Bryn lök, paprika och svamp. Lägg ovanpå köttet. Koka ihop grädde, crème fraiche och gorgonzolaost några minuter. Häll såsen ovanpå kött och grönsaker. Lägg på lite riven ost. Sätt in i ugnen ca 30 minuter på ca 200 grader.
  2. Serveras med pressad potatis och en grönsallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept