Fläskfilépasta med bearnaise

Supergod pastarätt...Mums!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 fläskfilé ca. 600 g (kan även bytas ut mot tex. benfri kotlett)
  • 1 rödlök
  • ½ purjolök
  • ½ röd paprika
  • ½ grön paprika
  • ½ gul paprika
  • 10 färska champinjoner (el. 1 burk)
  • Pastraskruvar
  • Parmesanost
  • Smör till stekning
  • Kryddor:
  • Vitlökspulver
  • Vitpeppar eller Svartpeppar
  • Curry
  • Basilka (torkad)
  • Aromat (el. salt)
  • Färsk bladspenat och körsbärstomater till garnering
  • 1 påse bearnaisesås (ge den gärna lite extra sting med extra dragon, lite pressad citron och en gnutta cayennepeppar) eller kall på flaska eller varför inte hemmagjord...

Gör så här

  1. Skölj svampen, purjon och paprikan och skär i skivor/strimlor/bitar. Skiva rödlöken. Stek detta tillsammans tills det fått fin färg.
  2. Skiva eller strimla fläskfilén, stek (gärna i samma panna som grönsakerna) och krydda med vitlökspulver, aromat (el. salt), vit/svartpeppar, och en gnutta curry. Strax innan fläskfilén stekts klart kan du smula över lite torkad basilika (lätt att örtkryddor bränns om de får steka med i för hög värme)
  3. Koka skruvpastan i saltat vatten, slå sedan av i durkslag och häll därefter tillbaka pastan i den varma kastrullen. Blanda ner fläskfilé och grönsaker/svamp.
  4. Lägg upp på tallrik och toppa med bearnaise, några blad färsk bladspenat och några körbärstomater. Strö över lite riven parmesan och extra svartpeppar. Voilà!

Kommentarer

Helt klart en godkänd pastarätt, lite annorlunda, och mycket olika smaker på en tallrik. Testade både med och utan bärnasåsen. Kommer att göras igen.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…