Flamberade persikor med glass.

En lite annorlunda avslutning på middagen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 stor burk persikohalvor
  • Ca 2 msk smör
  • 2 msk socker
  • Ca 1 dl likör eller konjak

Gör så här

  1. Smält smöret i en låg rostfri panna. Blanda i sockret.
  2. Lägg i de väl avrunna persikorna. Hetta upp under svag värme. Ös dem och slå under tiden på likör eller konjak. Låt bli hett.
  3. Tänd på och bränn av spriten. Ha ett lock till hands att släcka med om det blir för höga flammor.
  4. Servera genast med vaniljglass, gärna gammaldags.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…