Flarn med jordgubbar och vaniljkräm.

Frasigt smördegsflarn med mjuk vaniljkräm och söta jordgubbar, mums!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 st smördegsplattor
  • 1 st äggula
  • 1 ask jordgubbar
  • 1 st skårad vaniljstång
  • 3 st äggulor
  • 4 dl kaffegrädde
  • 1.5 dl socker
  • 25 g maizena
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 210 grader.
  2. 2. Lägg upp 2 smördegsplattor på en skärbräda. Skär den tredje plattan i centimetertjocka stavar.
  3. 3. Halvera de 2 plattorna och pensla de 4 bitarna med äggulan. Lägg de stavade bitarna runt om smördegsplattorna.
  4. 4. Lägg smördegsplattorna på en plåt och baka den i ugnen i 7-10 minuter (tills dess att de har lyft sig och blivit spröda).
  5. 5. Noppa under tiden jordgubbarna.
  6. 6. Vaniljkrämen: Vispa äggulorna och sockret fluffigt. Koka upp kaffegrädden med vaniljstången.
  7. 7. Häll gräddkoket över äggblandningen. Fortsätt att vispa.
  8. 8. Häll tillbaka koket i grytan och sikta i maizenan. Vispa kraftigt tills det har blivit en tjock kräm. Häll upp i skål och låt svalna.
  9. 9. Bred ut vaniljkrämen på smördegsplattorna och lägg på jordgubbarna.

Kommentarer

Mycket god:)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr