Flarnklädd glass med hallon och punschgrädde

En riktig klassiker i min familj. Njut, njut, njut!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1,5 dl smält smör
  • 1,75 dl farinsocker
  • 1,75 dl strösocker
  • 2 dl kokos
  • 6 dl cornflakes
  • 2 l vaniljglass
  • 1 pkt frusna hallon
  • 3 dl grädde
  • Ca 1-2 msk punsch eller punschextrakt

Gör så här

  1. Blanda smör, farinsocker, strösocker, kokos och cornflakes i en hushållsassistent. Tryck ut "smeten" i en sockerkaksform (rund, jämn, ca 2l). Låt stelna i frysen. Tag vaniljglassen och fyll formen med. Man måste i detta moment trycka ner glassen ordentligt så att det blir jämnt och fint. Frys sedan in igen.
  2. Vid servering:
  3. Tag ut glassformen från frysen och vänd den upp och ner på ett serveringsfat. Vispa grädden och blanda i punschen (el. extraktet). Spritsa sedan grädden på flarntäcket och dekorera med hallon.
  4. Denna efterrätt går att förbereda och ha klar i frysen. Hallonen går att byta mot valfri frukt/bär, men blir klart godast med hallon.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…