Flarntårta.

Denna flarntårtan är inte samma som dom som andra. Jag har gjort denna flarntårtan sen början på 80 talet och den är så god. Bottnarna kan bakas i förväg men lägg inte ihop dem förrän strax innan servering. Godas är den med fromage eller glass.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g sötmandel
  • 1½ dl socker
  • 150 g smör
  • 3 msk mjölk
  • 3 msk vetemjöl
  • 1½ msk sirap
  • Fyllning:
  • Formage eller ½ paket glass.

Gör så här

  1. Hacka mandeln fint och blanda alla ingredienserna i en kastrull. Låt det sjuda upp under omrörning, men inte koka.
  2. Det blir tre bottnar av den här smeten, och de gräddas i smord pannkakslagg. Bred ut smeten något, den flyter sedan ut vid gräddningen.
  3. Grädda i 150 grader i 15-20 minuter. Bottnarna får kallna lite innan de lossas med stekspadar och läggs plant.
  4. Gör fromagen efter anvisning på paketet. Lägg ihop bottnarna med fromage eller skivad glass emellan och servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…