Flarntårta med jordgubbsmousse och choklad

Har ej provat detta recept men det ser gott ut,

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 1 ½ dl strösocker
  • 4 ½ dl havregryn
  • ½ dl vispgrädde
  • Pensling:
  • 100 g mörk choklad
  • Servering:
  • 1 förpackning fresta jordgubbsmouse, 85 g
  • 2 ½ dl mjölk
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • Jordgubbar, efter behov

Gör så här

  1. Ugn: 175°
  2. Rör smör och socker smidigt. Blanda i havregryn och grädde.
  3. Värm en stekpanna, 22 cm i diameter, i ugnen. Lägg en tredjedel av smeten i pannan och tryck ut med baksidan av en sked. Smeten flyter ut i ugnen.
  4. Grädda i ca 15 minuter till fin färg. Ta ut och låt svalna ett par minuter. Stjälp upp på bakpapper och upprepa två gånger.
  5. Pensla bottnarna med smält choklad. Vispa ihop moussen med mjölk enligt anvisningarna på förpackningen.
  6. Lägg ihop flarnen med mousse emellan och toppa med vispad grädde och jordgubbar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…