Flatbröd med salladslök

Goda friterade tunnbröd.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 tsk matolja
  • 1 tsk salt
  • 185 g tunt skivad salladslök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ tsk riven färsk ingefära
  • 3½ dl vetemjöl, drygt
  • 2½ dl kokande vatten
  • 1½ msk hackad färsk koriander
  • Olja till fritering

Gör så här

  1. Ger 40 bröd
  2. Hetta upp 2 tsk matolja i en stekpanna och bryn salladslöken, vitlöken, och ingefäran i 2-3 minuter eller tills allt är mjukt.
  3. Blanda mjölet och 1 tsk salt i en skål. Vänd ner lökblandningen och koriandern. Rör ner 2½ dl kokande vatten i omgångar tills en lös deg bildats. Knåda degen med mjölade händer i 1½-2 minuter eller tills den är slät. Täck med plastfilm och låt vila i 30 minuter. Ta ut valnötsstora degbitar och kavla ut dem till tunna ovaler.
  4. Häll olja i en stor stekpanna upp till 2 cm från botten och hetta upp den tills ojlan skimrar, eller använd en fritös enligt tillverkarens ansvisningar. Fritera 2-3 bröd åt gången 25-30 sekunder på varje sida eller tills de frasiga och gyllene. Låt rinna av på hushållspapper och servera varma.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…