Födelsedagskrans

Vetekrans med bakpulver

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 1½ dl strösocker
  • 1 ägg
  • Drygt 1 liter vetemjöl
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 3½ tsk bakpulver
  • 1 dl russin
  • 2 msk hackat syltat apelsinskal
  • ½ dl malen sötmandel
  • 2½ dl mjölk eller gräddmjölk
  • Matfett till plåten

Gör så här

  1. Rör smör eller margarin vitt med socker och ägg.
  2. Blanda mjölet med kryddor, bakpulver, russin, apelsinskal och mald sötmandel.
  3. Tillsätt mjölken lite i taget till äggsmeten och gärna omväxlande med mjölblandningen tills allt är väl blandat.
  4. Forma smeten till en krans direkt på smord plåt och med hjälp av två skedar.
  5. Pensla kransen med ägg och strö på pärlsocker och mandel.
  6. Grädda den 20-30 minuter i 225-250 grader. Se till att kransen inte blir för mörk i kanterna. Reglera värmen och känn efter med en sticka att brödet är genomgräddat.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@gitten33

Kundens fläskkotlett

Fläskkotlett på nytt sätt. Nja, helt nytt är det inte. Jag hittade det i Göteborgsposten på 90-talet, tror jag, och det har hört till…