Förrättssallad med kycklingfilé, apelsin och avokado

Denna läckra lilla förrättssallad har mycket smak av orienten. Den blir perfekt inledning på en god middag.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 stora kycklingfiléer
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • 1 apelsin
  • 1 avocado
  • 1/2 rödlök
  • Gröna salladsblad
  • Dressing:
  • 4 msk pressad limesaft
  • 2 droppar tabasco
  • 2 tsk honung
  • 3 cl torr sherry
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk hackad persilja
  • Salt
  • Malen svartpeppar

Gör så här

  1. Dressing:
  2. Rör ihop olja, sherry och honung. Pressa ner saften ur limen och droppa i två droppar tabasco, hacka persiljan och blanda ner.
  3. Banka ut kycklingfiléerna och grilla dem ca 3 minuter på varje sida, krydda med salt och peppar.
  4. Strimla den röda löken, skala apelsinen och skär ut filéer.
  5. Skala avokadon, ta ut kärnan och skär fruktköttet i strimlor.
  6. Fördela salladsbladen på fyra assietter.
  7. Lägg oliver, apelsinfiléer och avokado i mitten.
  8. Skiva kycklingfiléerna och lägg upp, dekorera med lökstrimlor och ringla över dressingen.
  9. Njut!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…