Fräsch citron- och chokladlakritspaj

Supergod efterrätt som passar även den som inte är så förtjust i lakrits (jag :) då lakritssmaken inte är jättestark.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 150 g smält smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 3/4 dl socker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 2 dl creme fraiche
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 ägg
  • Rivet skal av 1/2 citron
  • 1 1/2 msk pressad citronsaft
  • Topping
  • 2 st Marabou mjöklchoklad med lakrits i (á 43 gram)

Gör så här

  1. Ugn: 175 grader
  2. ca 25 minuter
  3. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Häll sedan i det smälta smöret och rör ihop till en deg. Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 25 cm. Blanda ihop fyllningen och häll i pajskalet.
  4. Grädda längst ner i ugnen.
  5. Hacka chokladen och strö över pajen när den är färdig. Låt kallna innan den serveras.
  6. OBS! Marabou verkar ha slutat tillverka choklad med lakrits?! (inte saltlakrits) Jag testade med Anthon Berg mörk choklad med salmiak. Det funkade men blev inte riktigt rätt, inte så mycket lakritssmak... :) Finns säkert fler choklad/lakrits att testa sig fram med!

Kommentarer

Den var mums. Servera grädde och färska hallon till

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…