Fragolone Florian

En mycket spännande jordgubbsdessert med italienskt ursprung.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 liter jordgubbar
  • 2 msk florsocker
  • 1 msk balsamvinäger (balsamico)
  • citronmeliss
  • Kräm:
  • 240 g mascarpone
  • 4 msk vatten
  • 1 msk vanillinsocker

Gör så här

  1. Skölj jordgubbarna, torka dem i hushållspapper.
  2. Snoppa jordgubbarna, alla utom sex som ska vara garnering. Dela de jordgubbar som inte ska vara garnering i fyra delar. Lägg jordgubbarna i en skål, strö på florsocker och tillsätt balsamvinäger. Rör om väl och täck över. I minst 30 minuter eller upp till fyra timmar.
  3. Blanda mascarponeosten med vatten och vanillinsocker.
  4. Fördela jordgubbarna i portionsskålar, toppa med mascarponekrämen. Garnera varje portion med en kvist citronmeliss och en jordgubbe.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…